Gemiddeld krijgen Nederlanders eens in de 10 jaar te maken met een conflict waarbij juridische bijstand nodig is. Betaalt u dat zelf? Een advocaat kost u €200,- tot €300,- per uur. Bijna de helft van de Nederlandse huishoudens heeft daarom een rechtsbijstandsverzekering afgesloten.

Als er een conflict ontstaat waar u met een goed gesprek niet uitkomt, kan een rechtszaak onvermijdelijk zijn. Met een rechtsbijstandverzekering kunt u rekenen op juridisch advies en concrete juridische hulp. Wij bespreken met u welke modules u in uw verzekering opneemt en gaan na of u al een rechtsbijstanddekking heeft op andere polissen, zoals de autoverzekering of de reisverzekering. Op gesubsidieerde rechtshulp van de overheid kunt u alleen rekenen als uw inkomen laag is en als een gang naar de rechter een betere oplossing is dan bijvoorbeeld een geschillencommissie of mediation. Voor de griffiekosten draait u ook met gesubsidieerde rechtshulp zelf op en u betaalt een eigen bijdrage. Die eigen bijdrage is afhankelijk van uw inkomen en het soort rechtszaak en bedraagt tussen de €196,- en €849,-. Er zijn verschillende dekkingen waar u voor kunt kiezen.

Waarvoor kunt u zich verzekeren?

  • Consument & Wonen
  • Werk & Inkomen
  • Verkeer
  • Fiscaal & Vermogen

De premie is afhankelijk van:

de gewenste dekking en de vraag of u een hogere maximumvergoeding wilt voor een externe advocaat. In een gezin zijn alle gezinsleden meeverzekerd, vaak ook uitwonende studerende kinderen. De premie per jaar is meestal lager dan één uur advocaatkosten.

Particulier informatie

Ik wil graag meer informatie over:

Checkboxes