Met uw kampeerauto heeft u de vrijheid om eropuit te trekken zodra u wilt. Deze mobiele woning wilt u natuurlijk zo goed mogelijk verzekeren. Daarvoor is er de kampeerautoverzekering.

Met een kampeerautoverzekering bent u verzekerd voor schade die u met uw kampeerauto veroorzaakt bij anderen of die u zelf oploopt. Maar misschien wilt u ook voor andere vormen van schade een vergoeding ontvangen. Voor uw inboedel bijvoorbeeld of voor rechtsbijstand. Bij de meeste aanbieders kunt u daarom de verzekering samenstellen op basis van uw eigen eisen en wensen.

Waarvoor bent u verzekerd?

WA-verzekering
Net als met een gewone auto bent u met een kampeerauto verplicht een WA-verzekering af te sluiten. Hiermee verzekert u zich voor de materiële schade of letselschade die u bij anderen veroorzaakt met uw kampeerauto.

Beperkt cascoverzekering 
Een beperkt cascoverzekering biedt dezelfde dekking als de WA-verzekering maar biedt ook vergoedingen voor schade ontstaan buiten uw schuld, bijvoorbeeld door diefstal, brand of storm.

Volledig cascoverzekering (All Risk)
Met een volledig cascoverzekering heeft u naast bovenstaande dekkingen ook vergoedingen voor schade door botsen, omslaan, slippen, van de weg raken, te water raken of door enig ander van buiten komend onheil. Ook schade die u zelf per ongeluk veroorzaakt aan uw kampeerauto is gedekt.

Naast deze verzekeringen zijn er aanvullende verzekeringen zoals de inboedel, inzittenden, pechhulp, uitlenen of rechtsbijstand.

De premie is afhankelijk van:

  • Dagwaarde van de kampeerauto
  • Schade vrije jaren
  • Gekozen dekking

 

Particulier informatie

Ik wil graag meer informatie over:

Checkboxes