U wilt uiteraard zorgeloos kunnen genieten van uw oldtimer. Lekker toeren door het lang en niet na te hoeven denken of u wel goed verzekerd bent. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden. Er is altijd een goede verzekering voor uw prachtige oldtimer.

Anders als bij een personenauto bouwt u geen schadevrije jaren op bij een oldtimer, wel ligt de premie vaak een stuk lager.  Vaak spreken wij van een oldtimer als deze 25 jaar of ouder is, er zijn maatschappijen die ook youngtimers verzekeren die zijn vaak tussen de 10 en 25 jaar oud.

Waarvoor bent u verzekerd?

WA-verzekering
Ook een oldtimer is verplicht een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen (WAM) af te sluiten. De verzekering vergoedt de schade die u met uw motorvoertuig veroorzaakt bij anderen en waarvoor u aansprakelijk bent. Het kan dan om materiële schade gaan, maar ook om letselschade.

Volledig cascoverzekering (All Risk)
Een volledig cascoverzekering biedt dekking bij een schade die plotseling ontstaat en u deze schade van te voren niet verwachten. Denk daarbij aan de volgende situaties ; joyriding, brand, diefstal, stormschade en eigen schuld schade. Hierbij word altijd gekeken naar de getaxeerde waarde of de dagwaarde, het is daarom belangrijk om iedere 3 jaar de oldtimer door een aangesloten bedrijf te laten taxeren.

Naast de autoverzekering zijn er aanvullende verzekeringen zoals de ongevallen inzittenden, schadeverzekering inzittenden of rechtsbijstand.

Particulier informatie

Ik wil graag meer informatie over:

Checkboxes