Het is heel vervelend als u door een ongeval invalide raakt. Dit kan extra kosten tot gevolg hebben terwijl uw inkomen wellicht minder wordt. Of als u overlijdt door een ongeval, kunnen uw nabestaanden in financiële problemen komen. Met een ongevallenverzekering heeft u meer financiële zekerheid.

U kunt zelf kiezen voor welk bedrag u zich wilt verzekeren. Dat bedrag wordt dan uitgekeerd als u na een ongeval overlijdt of blijvend invalide raakt. Hiermee kunt u dan bijvoorbeeld aanpassingen laten doen aan de woning of auto mocht dit nodig zijn. Bij gedeeltelijke invaliditeit krijgt u in principe het percentage van de verzekerde som uitgekeerd. Hiervoor heeft de maatschappij een lijst. Er zijn ook mogelijkheden om uw werkzaamheden hierin mee te verzekeren, als zich iets op het werk voor doet bent u ook verzekerd.

De ongevallenverzekering kan ook voor een specifiek risico worden afgesloten.
Voorbeelden hiervan zijn :

Ongevallenverzekering voor inzittenden
Hierbij zijn u en uw passagiers verzekerd
Vakantie ongevallen
Wanneer u op vakantie gaat, doet u mogelijk dingen die u normaal niet doet waardoor u een verhoogd risico op overlijden of invaliditeit loopt.
Denk aan een vliegreis, skiën, abseilen, duiken  of paragliden.
Op de reisverzekering kunt u dan een dekking voor ongevallen meeverzekeren.
Persoonlijke ongevallenverzekering
Hierbij verzekert u specifiek 1 persoon en dienst beroep / werkzaamheden. Ook zijn ongevallen tijdens privé situaties gewoon meeverzekerd.
Als u vaak met machines, scherp gereedschap of zware materialen werkt, kan het verstandig zijn om dit extra af te sluiten, los van wat uw werkgever heeft geregeld.
Deze verzekering is ook handig als u veel op de weg zit maar in verschillende auto’s rijdt, waarbij u niet zeker bent of er op die autoverzekering een inzittendendekking is meeverzekerd.
Collectieve ongevallenverzekering
Deze verzekering sluit u misschien niet zelf af, maar het is goed te weten of de school van uw kinderen, uw voetbalclub of roeivereniging een verzekering voor haar leerlingen / leden heeft.

Particulier informatie

Ik wil graag meer informatie over:

Checkboxes